Camperlife.eu Theo en Corrie Keek

31jul/240

Nederland (2)

Na een week mooi weer mogen we mee gaan genieten van waar men in Nederland al máánden last van heeft: regen, regen, regen. We klagen niet. We hebben tenslotte een prachtige winter gehad. Het is voor ons de omgekeerde wereld. We dragen zomerkleding in de winter en halen, voor zover we die nog hebben, in de zomer de winterkleding tevoorschijn. Op 3 juli wordt het bij regenachtig weer slechts 14°. Ongelooflijk!

De temperatuur gaat omhoog maar het blijft wisselvallig: zon en regen wisselen elkaar af. Slechts één dag wordt het 30°; het wordt meteen afgestraft met code oranje. De weersverwachting: zware onweersbuien met kans op levensgevaarlijke blikseminslag, windstoten tot 100 km per uur en hagelstenen tot vier centimeter groot. Hoewel het op meerdere plekken aardig tekeer is gegaan hebben wij het er, zonder schade, goed vanaf gebracht.

Het gaat maar door: één of twee dagen zon, daarna drie of vier dagen regen. Het is om triest van te worden. Gaat het nog zomer worden?

Er wordt al een poosje gewaarschuwd voor veel muggen. Tot nu toe hebben we er weinig van gemerkt. Vannacht was her raak. Een mug in de slaapkamer. Er zijn weinig dingen zo irritant als een zoemende mug bij je oor als je probeert te slapen. Haaa, gelukt: één mug? We hebben er drie vermoord! We spuiten met lavendelspray en slapen daardoor relatief rustig.
De volgende morgen ….. niet te geloven ….. we spotten nog zo’n tien muggen tegen het plafond. Waar komen die beestjes ineens vandaan? We plegen de nodige moorden hetgeen hier en daar een bloedbad veroorzaakt. We hopen dat het de komende nacht wat rustiger blijft.

Wat afspraken betreft gaat het feest vrolijk door. Het meest zijn het de gezellige afspraken. Eén morgen moeten we vroeg opstaan: voor de APK moet de camper ’s morgens om 7.45 uur “ingeleverd” worden. Zoals elk jaar slapen we de nacht ervoor op “Camping Bakker”. Zonder problemen wordt de camper goedgekeurd.

Door de vele afspraken vliegen de laatste twee weken van de maand voorbij. We sluiten de maand zowaar af met temperaturen rond de 30°. Nog één maand te gaan in Nederland.

Op de valreep heeft Edgar nog een geinige mededeling. Nou ja, geinig!? Er ligt een prent van € 309 bij de post. Na een bezoek aan Christien en Theo in Amersfoort heeft chauffeur Theo door rood gereden. Even gassen om het groene licht te halen. Toen het licht rood werd was stoppen geen optie meer. In het vervolg iets rustiger naar een stoplicht rijden??
Jammer van het geld, het is niet anders.

Gearchiveerd onder: Nieuws Laat een reactie achter
Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

*

Nog geen trackbacks.